Sir Williams gods (MR 33-35)
Høj og barsk af udseende, med tætklippet hår og smalle øjne udgør sir William et spøgelsesagtigt syn når han ved nattetide står svøbt i sin saracener-kappe på befæstningen over det store tårn hvor hans kone boede indtil hun tog livet af sig. De lokale mener han er besat eller forhekset.Mens han var i de hellige lande blev han fraranet sine engelske besiddelser og da han havde hørt at vinen og kvinderne nær Toulouse er de sødeste der findes, blev det her han drog til for at slå sig ned med de ikke ubetydelige midler han "fandt" i det fremmede. På et tvivlsomt politisk grundlag købte han et gods og giftede sig med den tidligere ejers datter. Baron d'Uverre forsøgte at storme slottet, men efter tre måneders belejring fik sir William retten til jorden mod at underskrive en kontrakt med baronen der pålægger ham anselige skatter, vedligeholdelsen af en bro og naturligvis at anerkende baronens overherredømme.
På godset bor også et halvt dusin af de gamle korsfarere der stadig er besat af en gevaldig energi der giver sig udtryk i store orgier. Festerne tiltrækker en del lejesoldater og landløse riddere der arbejder og opholder sig en tid på slottet uden anden betaling end kost og logi. Af en eller anden grund overnatter det kvindelige tyende aldrig på godset, men går hellere de to mil til Piquer hver aften og morgen.
Sir William selv er blevet mere skyldbetynget og deltager kun halvhjertet i udskejelserne efter at han drev sin kone til selvmord med sin grådige og vellystige levestil. Til kirken i Piquer har han doneret en kopi af evangelierne, men nogen har skrevet deri: "Quos Deus vult perdere, primus dementat". (Den Gud vil tilintetgøre, fratager han først forstanden).